SOCIALE WONINGBOUW (wedstrijd MHMJA 2007)

Wedstrijdontwerp voor de bouw van 6 sociale woningen - niet uitgevoerd.  
De woningen worden conceptueel opgebouwd uit een vaste, massieve kern - waarin de "diensten" van het wonen gelegen zijn: koken, bergen, wassen - en een open, licht, flexibel volume waarin het "leven" plaatsvind. 
De massieve kern wordt opgebouwd uit metselwerk en afgewerkt met een donkere gevelsteen. Het woonvolume wordt voorzien in houtskelet waarbij de gevelvlakken als geprefabriceerde elementen in de houtstructuur worden geplaatst volgens het IFD-principe: Industrieel - flexibel - demontabel. 
Het woonvolume kan daardoor op eenvoudige wijze aangepast worden aan de veranderende woonbehoeftes van de eigenaars: een carport kan een garage worden, of - door slimme plaatsing van een tweede trap - een aparte studio, zodat een vorm van kangoeroe- of zorgwonen kan ontstaan. Een vide kan omgevormd worden tot een extra slaapkamer. De garage kan een atelier worden.
Verschillende woonopties werden uitgewerkt en voorgesteld, zowel voor de massieve kern als voor het lichte woonvolume.
Grote glaspartijen brengen buiten binnen. Het inrichten van platte daken tot groendaken geeft ingenomen ruimte terug aan de natuur en zorgt voor verschillende dimensies aan buitenruimtes.