SYMBIOSE ARCHITECTEN is een jong architectenbureau, opgericht door Tom Peeters in 2012, dat zich als doel heeft gesteld projecten vorm te geven die een symbiose zijn tussen natuur en cultuur, tussen heden en toekomst, tussen mens en omgeving, en dit door het gebruik van hoofdzakelijk natuurlijke en ecologische materialen en een verantwoord omspringen met ruimte, licht en context.

Aangezien bouwen een enorme impact heeft op onze leefomgeving is het belangrijk om na te denken over hoe we dat "bouwen" zien en ons hierbij enkele vragen te stellen: welke ruimte nemen we nog in, welke ruimte willen we vrijwaren, welke bouwwerken willen we doorgeven aan toekomstige generaties en uit welke materialen dienen die dan opgetrokken te zijn? Hierbij moeten we verder kijken dan EN kritisch staan tegenover begrippen als "duurzaam" of "groen".

Zelf proberen we te evolueren naar een "vegetarische architectuur": projecten voeren we bij voorkeur uit met verantwoorde materialen: hout, stro, leem, vlas.... Staal, beton en kunststof proberen we te vermijden. Enkel zo kunnen wij komen tot architectuur die voor ons goed voelt.

Symbiose Architecten
Architect Tom Peeters
Asterstraat 4/1
3670 Meeuwen
Tel: 0477/ 33 83 03
E: info@symbiosearchitecten.be
BTW: 0890.303.513